Читај ми!

"Игра анђела" на италијанској сцени

На позоришној сцени “Сајма књига” који је недавно одржан у месту Корато, у Италији, постављен је роман Љиљане Хабјановић Ђуровић "Игра анђела", у извођењу италијанских глумаца.

Роман Љиљане Хабјановић Ђуровић Игра анђела постављен је на позоришну сцену "Сајма књига" који је недавно одржан у месту Корато, у Италији.

Организатор Сајма, чији су покровитељи Регион Пуља и Општина Корато, била је издавачка кућа "Sekop Edizioni" из Кората, која је последњих година објавила, поред романа Игра анђела и књиге Љубивоја Ршумовића, Душана Ковачевића, Драгомира Брајковића, Уроша Петровића и Драгана Мраовића (који је и преводилац на италијански свих објављених дела).

Позоришни перформанс Игра Анђела извеле су италијанске глумице из Рима - Клаудија Леро и Симона Опедизано. Роман је за сцену приредила Клаудија Леро. Музичка подлога била је компилација италијанске и српске музике.

На отвореном простору, на летњој сцени, публика је пратила више од сат времена, са великом пажњом, извођење дела Љиљане Хабјановић Ђуровић. Пошто је публика изванредно примила тај позоришни перформанс, Клаудија Леро је изјавила да ће он бити уврштен у редовни позоришни програм уз још неке адаптације пригодне за извођење у позоришним салама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи