Читај ми!

Министар Срећковић у Новој Грачаници

Црквено-народном сабору Срба у манастиру Нова Грачаница код Чикага, присуствовао и Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре. Обраћајући се скупу чији је домаћин био епископ Лонгин, митрополит новограчанички, Срећковић је истакао да Србија поштује међународно право, али има и националне интересе које треба да брани.

У оквиру посете Сједињеним Америчким Државама, Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре говорио је на црквено-народном сабору у Манастиру Нова Грачаница код Чикага, у присуству епископа за Америку и Канаду Митрополије новограчаничке Лонгина и представника српских националних организација из Америке.

Обраћајући се присутнима, министар Срећковић је рекао да данашња Србија тежи да постане матична земља и тачка ослонца целокупног српског националног корпуса.

„Србија постаје модерна земља која поштује међународно право и има за кључни циљ да постане део западних интеграција, али у исто време имамо своје легитимне државне и националне интересе које бранимо и заступамо на демократски начин, који данашњи свет разуме и уважава", поручио је Срећковић.

Он је додао да је због своје бројности, економског и лобистичког потенцијала, дијаспора стратешки важна за Србију.

„Влада Србије започела је нову еру односа, од које ће користи имати и држава и сваки наш човек, без обзира да ли живи у Србији, Хрватској, Немачкој или САД. Наш задатак је да објединимо све снаге нашег народа и искористимо га за политички и економски напредак Србије, али и да наш народ у целом свету зна да има подршку матице", рекао је Срећковић.

Срђан Срећковић је у посети Чикагу, у  САД, где живи више од 200.000 Срба. Током боравка у Америци, министар ће се састати са представницима српске дијаспоре и искористити прилику да српским бизнисменима у Америци представи инвестициони каталог с предлозима за улагање у Србији. Он ће посетити једину српску двојезичну школу у Северној Америци - Академију Светог Саве у Чикагу. Такође, састаће се са владикама Саборне српске православне цркве Светог Васкресења у Чикагу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи