Читај ми!

Гимназија пуна ђака

Српска гимназија „Никола Тесла“ у Будимпешти, кроз коју је прошао велики број српских ђака из Мађарске, ове године је уписала рекордан број ученика.

У обновљеном здању Српске гиманзије у Будимпешти, старом више од 120 година, у којем су поред гимназије, смештени српско забавиште и основна школа, ове године ће бити преко три стотине деце и ђака. У вртићу и основној школи су, у највећем броју, српска деца из Мађарске, док је у гимназији половина уписаних ђака пристигла из Србије.

Комплетан рад у Српској гимназији финансира мађарска држава, а настава се одвија по мађарском наставном програму, мада на српском језику. Поред српског, гимназијалци изучавају мађарски, немачки и енглески језик.

Проходност ученика те школе у Србији је велика, као и у свим земљама Европске уније (у Србији је довољно положити праг знања у септембарском пријемном року на факултетима). Матурски испит уједно представља и пријемни за неке школе у Еврпској унији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи