Читај ми!

"Сваки Србин зна српски"

Министарство вера и дијаспоре покренуло је пројекат “Сваки Србин зна српски”, у намери да деца из дијаспоре науче матерњи језик. Израђени су мултидисциплинарни ДВД уџбеници за основце.

У оквиру пројекта "Сваки Србин зна српски", који је намењен деци из дијаспоре да науче матерњи језик, први пут су израђени мултидисциплинарни ДВД уџбеници за основце, наведено је у саопштењу Министарства.

"Електронски уџбеници омогућиће најмлађим припадницима дијаспоре да на атрактивнији начин савладају српски језик. Дискови су предвиђени за три узраста ученика који похађају основну школу. Очување матерњег језика основни је предуслов да Срби очувају свој идентитет, културу и особеност, ма где на свету живели", каже Срђан Срећковић, министар вера и дијаспоре.

Према његовим речима, упоредо са почетком нове школске године, рад су почеле и допунске школе српског језика за око 10.000 ученика расејаних по целом свету.

Школе су организоване при црквено-школским општинама и раде на волонтерској основи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи