Читај ми!

Људи добре воље

Представници Хуманитарне организације "Срби за Србе" спровели су крајем августа своју до сада највећу хуманитарну акцију, 12. по реду, на подручју Косова и Метохије. Испоручена је помоћ у вредности од преко милион и две стотине хиљада динара.

У овој тродневној акцији 26, 27. и 28. августа Хуманитарна организација "Срби за Србе", сакупила је помоћ у вредности преко милион и две стотине хиљада динара коју је примило двадесет седам породица, шездесет два ђака из основне школе у Осојану и Клини, амбуланта и библиотека у Осојану. Овој акцији придужиле су се и организације СПО(ј)И и „Светосавска Омладина" из Суботице уз учешће великог броја донатора широм света.

Поред хигијенских пакета који су били уручени породицама на месту догађаја, обезбеђена је и конкретна материјална помоћ у виду куповине нових лежајева (10 ком), столица (20 ком), кухињског стола (2 ком), ормара (2 ком), кревета на спрат, тепиха (4 ком), судопера (2 ком), фрижидера (6 ком), замрзивача (4 ком), електричног шпорета (7 ком), шпорета на дрва (3 ком), веш машина (5 ком), усисивача, бојлера, пумпа за воду, прекупача за жито, и других кућних потрепштина.

 

У Oсновној школи „Радош Тошић" у Осојану код Пећи уручен је скромни новчани поклон свим присутним ђацима од стране Бошка Ћирковића Шкаба, фронтмена реп групе "Београдски синдикат", што су деца са одушевљењем прихватила.

„Ова акција наше организације је свакако највећа до сада, како новчано тако и у броју породица и деце које смо помогли. Желим да истакнем и посебну захвалност нашим великим пријатељима из Хуманитарне организације "Мајка девет Југовића" из Грачанице на свесрдној помоћи коју нам пружају у нашим акцијама на Косову и Метохији.

"Надамо се да ћемо у будућности бити у могућности да окупимо још већи број донатора и добрих људи који су спремни да нас подрже у нашој борби за макар мало бољу будућност нашег народа, како на Косову и Метохији, тако и широм Балкана", истакао је Предраг Маринковић, представник Хуманитарне организације "Срби за Србе" из Београда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи