Читај ми!

Дивчев кошаркашки камп у Новој Грачаници

Владе Дивац ће од 20. до 24. јуна на имању манастира Нова Грачаница код Чикага организовати летњи камп "Кошаркашка академија 2011".

Владе Дивац ће свакодневно, у току пар дана кампа у Новој Грачаници, учити будуће кошаркаше вештинама овог спорта, учествовати у разноврсним такмичењима, али и учити о српској култури и језику.

"Годинама смо Пеђа Стојаковић и ја одржавали кошаркашке кампове у Сакраменту. Програм се увек показао не само финансијски позитиван за фондацију, него исто тако позитиван за децу која су долазила у те кампове. Имали су прилику да науче основе кошарке, да упознају своје омиљене кошаркаше Сакраменто кингса, да се међусобно друже и проведу недељу дана у кампу са нама", изјавио је Дивац и додао да о одржавању кампа у Чикагу размишљају већ дуже време.

"Ове године мој се распоред у јуну отворио тако да смо одлучили да одржимо прву годину од 20. до 24. јуна у Новој Грачаници у Чикагу. Пошто је Чикаго заједница са највећим бројем Срба у дијаспори и некако централна локација и пошто ту имамо одличну подршку митрополита Лонгина и конзула Деска Никитовића, та локација је имала највише погодности", рекао је Дивац.

Циљ је да камп постане годишњи догађај и да привуче децу из целе Америке и Канаде, која би поред кошарке учествовала у активностима које промовишу српство и српску културу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи