"Дунав од воска" најбоља кратка прича

Српски културни форум (СКФ) из Беча објавио добитнике награде на овогодишњем конкурсу за најбољу кратку причу са темом "Аустрија, Србија, Беч, Београд".

Најбољу причу под насловом "Дунав од воска", послала је Лана Басташић из Бањалуке, иначе београдски студент. Ову одлуку је донео стручни жири у саставу Гордана Илић-Марковић, Борко Иванковић, Изабела Кулханек и Душан Васић. Друго место освојила је Владислава Војиновић из Београда за причу "Шненокле од 10 000 карактера", док је трећу награду добио Бојан Кривокапић из Сарајева, за причу "Људи и ланци".

По оцени самих учесника - аутора, најбоља прича, , је "Контрареформација језика" Станислава Томића, из Зворника. На другом месту нашла се прича Владимира Алексића под насловом "Један обичан дан", а на трећем прича "Мариахилферштрасе 3 - Бирчанинова улица 28б", Душице Петронијевић.

Иначе, конкурс је расписан на тему "Аустрија, Србија, Беч, Београд", а пристигло је, чак 159 кратких прича аутора из различитих земаља.

"Доспело је три пута више радова него што смо очекивали", рекао је Драган Мишковић, председник СКФ-а и додао да је овај конкурс, који иначе био први, потпуни успех. У Српском културном форуму баве се промоцијом српске културе, неговањем српске традиције и језика у Аустрији.

Све пристигле приче објављене су на сајту СКФ а планирано је да се текстови следеће године објаве у облику зборника радова који ће бити и промовисан у Србији и Аустрији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи