Читај ми!

Дијаспора на регионалном нивоу

У петак, 27. маја, у Центру за грађански активизам Голубац, одржава се годишњa конференција представника Регионалних привредних комора и Канцеларија за дијаспору, да би се унапредили процеси улагања дијаспоре на регионалном нивоу.

Друга конференција Центара за дијаспору Регионалних привредних комора и Канцеларија за дијаспору, при локалним самоуправама, организује се под покровитељством Министарства вера и дијаспоре, Привредне коморе Србије, и Општине Голубац, а у сарадњи са Канцеларијом за дијаспору Смедерево. Место одржавања конференције је Центар за грађански активизам Голубац, а почетак је заказан за петак, 27. мај, у 12 часова.

Теме конференције су могућности улагања у општине и градове Србије, економско партнерство дијаспоре и матице на локалном и регионалном нивоу; усаглашавање рада Регионалних привредних комора, Канцеларија за дијаспору, на нивоу Србије и доношење декларације о заједничком деловању и активностима на целој територији Србије; план активности, презентација примера добре праксе Канцеларија за дијаспору; позитивна искуства повратника који су инвестирали у Србију.

Најављени учесници Друге конференције су представници Министарства вера и дијаспоре Републике Србије, представници Привредне коморе Републике Србије, регионалних привредних комора, центара за дијаспору. Своје представнике послаће и све Канцеларије за дијаспору при локалним самоуправама на територији Републике Србије. Најављено је да ће конференцији присуствовати и председник Матице исељеника Србије и начелник округа, као и успешни повратници из дијаспоре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи