Српска недеља у Британији

Српски филмови, позоришне представе, изложбе - седмодневни културни мост Британаца и Срба.

Од 29. јануара до 9. фебруара 2011. године, у Лондону, Кембриџу и Оксфорду, трећи пут, Српски сити клуб, у координацији са Српским друштвом и Српским саветом Велике Британије, организује културне, уметничке и забавне манифестације, на којима ће Британци и остали заинтересовани, моћи боље да се упознају са Србијом.

Позоришне представе, концерти, књижевне вечери, уметничке изложбе и пројекције српских филмова, део су програма у оквиру Српске недеље, а као партнер у организацији се појављује и Амбасада Републике Србије у Лондону, која је домаћин једном броју уметника из Србије.

Из програма се по интересовању публике, издвајају филмска остварења Беса и Шишање, али и позоришна представа Човек човеку.

"Изузетно смо поносни што ћемо, трећи пут, организовати Српску недељу у Великој Британији, јер верујемо да на тај начин најбоље помажемо изградњи имиџа наше земље и наших грађана у Великој Британији" - изјавио је Иван Милетић, члан Управног одбора Српског сити клуба.

"Српска недеља је, заправо, део кампање за стварање боље, позитивније слике о Србији у Великој Британији. Кампању, која се односи на укидање виза Србији, спроводимо у сарадњи са нашим члановима широм Велике Британије, који су се у великом броју одазвали нашем позиву да се писаним путем обрате представницима парламента" - рекла је Јелена Крзанички, чланица Управног одбора Клуба.

Српска недеља у Великој Британији је већ постала традиционални догађај и један од мостова који спаја Британце и грађане Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи