Настављена обнова дома за децу "Рада Врањешевић" - помоћ организације Лајфлајн Чикаго

Још једна фаза комплетне обнове Дома за децу и омладину без родитељског старања „Рада Врањешевић" у Бањалуци је успешно завршена захваљујући Хуманитарној организацији Лајфлајн Чикаго, која преко 30 година ради под покровитељством принцезе и њене Фондације у Београду.

Управо окончана четврта фаза овог великог пројекта обухватила је реновирање свих просторија пете васпитне групе, што подразумева четири заједничке спаваће собе, великог дневног боравка, трпезарије, кухиње и свих ходника.

Ови свеобухватни радови, започети са жељом да се побољшају услови живота деце која бораве у овом Дому, укључују: фарбање свих просторија (преко 700 квадратних метара), хобловање паркета (преко 130 квадратних метара), постављање нових плочица у кухињи, замена свих водоводних цеви, уградња нових кухињских елемената, набавка нових кухињских апарата (шпорет, машина за прање судова и фрижидер) и постављање нових подних плочица у трпезарији. Поред тога, обезбеђен је и нови намештај: велики трпезаријски сто са столицама, велика угаона гарнитура, клуб сто са столицама, осам ормарића, ТВ комода и нови телевизор. Уз то, све спаваће собе су опремљене новим теписима и завесама, а купљена су и уграђена нова врата.

Ова иницијатива је у потпуности омогућена захваљујући великодушним донаторима и добротворима са Шестог годишњег голф турнира Лајфлајн Чикага (одржаног 15. и 16. март 2024), догађаја који се сваке године одржава у Флориди, а који организује добротвор Хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго, Раде Савић, који је још једном показао своју посвећеност заједничком циљу. Средства прикупљена током овог догађаја су посебно намењена за подршку деци у домовима у Србији и Републици Српској

„Изражавам најискренију захвалност великодушним донаторима Лајфлајн Чикага и похваљујем посвећеност и одлучност свих чланова Управног одбора за њихову неизмерну преданост у помагању нашем народу. Ова важна донација у великој мери доприноси да ова прелепа деца имају квалитетно детињство, какво заслужују.

Још једном су наши донатори показали своју непоколебљиву спремност да пруже помоћ и поделе љубав коју у својим срцима осећају за друге. Пружајући помоћ овој деци, ми такође обезбеђујемо лепшу и сигурнију будућност за нашу земљу. Сазнање да смо унели радост у њихова срца инспирише ме да наставим да се борим за добробит нашег народа, наше деце у Србији и Републици Српској", изјавила је принцеза Катарина.

Директорка Дома за децу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" изјавила је да је изузетно захвална дугогодишњим пријатељима из хуманитарне организације Lајфлајн Чикаго на успешном пројекту реновирања и опремања васпитне групе 5, у којој бораве девојчице узраста од 11 до 14 година. Истакла је да су девојчице одушевљене новим простором, где проводе време у дневном боравку, гледају телевизију или се друже припремајући оброке у кухињи. Додала је и да је простор сада освежен, веселих боја, и потпуно спреман за почетак нове школске године, те да им ова донација значи неизмерно много.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи