Читај ми!

Редовна генерална скупштина Аустријског савеза српског фолклора у Грацу

Аустријски савез српског фолклора (АССФ) одржао je генералну скупштину, и том приликом је једногласно усвојен нови управни и надзорни одбор АССФ за период од наредне 2 године.

Нови управни и надзорни одбор Аустријског савеза српског фолклора за период од наредне 2 године: председник – Александар Саша Станковић – КСД „Бамби“ Беч; потпредседник – Саша Божиновић – СКЦ „Стеван Мокрањац“ Беч; секретар – Александар Велић – КУД „Опанак“ Салцбург; заменик секретара – Владимир Ћорић – КУД „Завичај“ Клагенфурт; благајник – Александар Цакић – КУД „Младост“ Леоберсдорф; заменица благајника – Јагода Декић – КУД „Јединство“ Беч.

Надзорни одбор: Вања Тешић – КУД „Бројаница“ Грац, Желимир Клинцов – КУД „Свети Сава“ Грац, Марко Ганић – КУД „Острог“ - Линц.

На првом радном састанку, поред бројних битних тема везаних за побољшање рада културно-уметничких друштава у Аустрији, али и Савеза фолклора, говорило се о побољшању сарадње са институцијама и удружењима како Аустрије, тако и матице, али и унапређењу рада наших фолклорних друштава адекватним образовањем уметничких руководилаца као и другим мерама.

Овом приликом АССФ, као велика породица фолклора у Аустрији, повећана је за 2 нова члана и то СКУД „Коста Вујић“ из Салцбурга и КУД „Себиљ“ из Беча, тако да сада Савез фолклора броји 30 друштава у свом окриљу.

Нови/стари председник АССФ Александар Саша Станковић захвалио се свима на досадашњој подршци и указаном поверењу за наредни период и напоменуо да су добар рад и функционисање Савеза фолклора евидентни, запажени и признати како од институција Аустрије и матице, тако и од великих информационих мрежа као што су „Wikipedia“ и „Енциклопедија националне дијаспоре“ у којима ће се у будуће наћи информације о раду АССФ.

У свом обраћању на скупштини позвао је на јединство и слогу и нагласио колико је битно да јединствено делујемо и као заједница, али и као чувари културно уметничког наслеђа Срба у Аустрији и да ће Савез фолклора са новом управом радити још више на унапређењу рада и квалитета Фолклора у расејању.

среда, 18. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи