Подршка из Љубљане у борби за Косово

Министар Ђорђе Милићевић позвао је вечерас у Љубљани Србе који живе широм Словеније и света да јединствени подрже дипломатску борбу коју председник Републике Србије Александар Вучић води за одбрану српског народа на Косову и Метохији, као и да у складу са могућностима лобирају за испуњење захтева и мера које је председник вечерас предложио.

"Александар Вучић је данас још једном показао како се понаша одговоран и озбиљан државник. Сачувати мир и стабилност, бити одлучан и опредељен за дијалог и чинити све да се сачува наш народ на Косову и Метохији, његова безбедност и право на нормалан живот. Предсендик је јасно истакао да неће дозволити погром нашег народа на КиМ и у томе га сви морамо подржати. Наша обавеза је да где год живели ширимо истину о терору над нашим народом коју спроводи Курти", рекао је министар Милићевић обраћајући се Србима у Љубљани на прослави Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Министар је истакао да је овај празник подсетник на нашу историју, на борбу и страдања наших предака, али и на снагу јединства која нас је вековима водила напред.

"Тробојка коју данас поносно истичемо није само комад платна – она је симбол нашег идентитета, наше вере, наше културе и наше непоколебљиве воље да останемо верни својим коренима, ма где се налазили. Српска заједница у Словенији, као и широм света, игра кључну улогу у очувању нашег националног идентитета", истакао је министар Милићевић.

Нагласио је да Влада Србије посвећено ради на томе да веза између матице и дијаспоре буде снажна и непрекидна.

-Желимо да будете укључени у све аспекте друштвеног живота у Србији, јер ви нисте само амбасадори Србије у свету, већ и кључни фактор у нашим плановима за будућност. Србија се мења, развија и јача, и важно је да и ви будете део тог напретка. Ове године смо с поносом прославили многе успехе, како на пољу економије, тако и у образовању, култури и спорту. Али оно на шта смо посебно поносни јесте то што српски народ, ма где био, остаје веран својим коренима и вредностима. Овај дан, Дан српског јединства, слободе и националне заставе, најбољи је доказ да, упркос свим изазовима, и даље имамо снаге да будемо јединствени, да заједно градимо будућност. Као што наш народ каже: "Слога кућу гради." Данас, када подижемо српску заставу, нека то буде знак да смо јединствени, сложни и спремни да градимо будућност за генерације које долазе – закључио је министар у обраћању на прослави у Љубљани.

среда, 18. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи