Висконсин: Прослава шездесет година цркве Свети Никола

Чланови српске заједнице у америчкој савезној држави Висконсин, многи рођени у Србији, а неки рођени и одрасли у Америци, певају заједно "Тамо далеко", на прослави шездесетогодишњице Цркве Свети Никола у насељу Кадахи, код Милвокија.

Неки говоре одлично српски иако су рођени овде, неки боље енглески, али свима је Србија у срцу. Милорад Васиљевић је рођен у савезној држави Ајови, а већи део живота је провео у Висконсину.

"Ми смо мала парохија, не најмања, али смо мали. Наш мото је - мала црква са великим срцем. Ми смо позвали све наше парохијане и госте из околине да буду са нама данас да прославе нашу славу", каже Милорад.

Томислав Спремо каже да је, када је његова фамилија постала члан ове цркве, он био само двогодишња беба, тако да је цео живот провео и одрастао у овој заједници.

Додаје, имамо толико дивних сећања из ове цркве, узбуђени смо што прослављамо нашу шездесетогодишњицу.

Први члан цркве био је Перица Совиљ који поручује: "Желим све најбоље и успех."

Поред ове, у савезној држави Висконсин постоје још три српске православне цркве. Једна је такође на територији Милвокија, а две су у граду Расин.

Црква Светог Николе окупила је велики број људи на прослави своје шездесетогодишњице. Иначе, ову цркву су посетила два патријарха, патријарх Павле и патријарх Иринеј.

среда, 11. септембар 2024.
20° C

Коментари

Bruka i sramota
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Tolkin bi se zgrozio
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar na kritiku
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Čemu neki izrazi
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Dobra kritika
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи