Скуп „Јединство и снага - Србија“ - 250 учесника из региона и дијаспоре

Манифестација под слоганом „Јединство и снага – Србија“ одржава се данас и сутра у Београду, где се очекују представници Срба из земаља региона, али и 250 удружења и организација које окупљају српску дијаспору широм света.

На отварању централног годишњег окупљања Срба из дијаспоре и региона учесницима се обратио премијер Србије Милош Вучевић у својству изасланика председника Србије Александра Вучића.

У раду дводневног скупа у Дому Народне скупштине учествују представници Срба из земаља региона и српских организација у дијаспори са свих континената, и то од Републике Српске до Конга.

Организатор манифестације је Кабинет министра Србије без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа са дијаспором Ђорђа Милићевића.

Манифестацију је отворила Павлина Радовановић химном „Боже правде“.

Током манифестације би требало да буде разматрано више важних тема, међу којима су "Привредни потенцијали Србије ЕКСПО 2027 – Скок у будућност 2027 и улога дијаспоре", "Улога дијаспоре у процесу очувања културног, образовног, националног и верског идентитета", као и "Улога дијаспоре у јачању међународног угледа Републике Србије и очувању националних и државних интереса".

Милићевић је раније истакао да је важно да Срби, где год да живели, буду свесни значаја слоге и јединственог деловања Србије и Републике Српске, као и заштите права сународника у региону.

Представници српског народа из Републике Србије и Републике Српске, као и представници Срба из региона и свиета, на Свесрпском сабору 8. јуна у Београду донијели су Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа.

Народна скупштина Републике Српске је на седници 2. јула усвојила Декларацију о заштити националних и политичких права и заједничкој будућности српског народа и Закључке у вези са том Декларацијом.

 

недеља, 01. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару