У Борачу отворен културно-образовни камп за малишане из дијаспоре и региона

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа Републике Србије с дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је у порти храма Светог Архангела Гаврила у селу Борач код Кнића културно – образовни камп на ком учествује 150 малишана српског порекла из дијаспоре и региона.

Министар Ђорђе Милићевић је истакао да је овај камп више од самог окупљања. Он је прилика за све учеснике кампа да кроз дружење, играње и учење ојачају своје везе са домовином и да се упознају са нашом богатом традицијом и културним наслеђем. Овај програм је осмишљен тако да учесницима кампа пружи незаборавна искуства, која ће им, надамо се, остати урезана у сећању за цео живот.

"Изузетна ми је част и задовољство да данас, у порти храма Светог Архангела Гаврила, отворим тематски летњи камп за децу из дијаспоре и региона. Верујем да су ови малишани одушевљени што су дошли у Кнић, место богато историјом, културом и прелепом природом.
У наредним данима имаћете прилику да се окушате у вештини калиграфије у манастиру Каменац, али и да уживате у лепотама Гружанског језера. Оно што ће вам посебно остати у сећању је верујем посета спомен парку Шумарице у Крагујевцу, где ћете моћи да одате почаст вашим вршњацима који су невини страдали од немачких окупатора, само зато што су припадали поносном и слободарском српском народу.

Верујем да ће вам сви ови садржаји које ћете видети током боравка у кампу помоћи да боље разумете корене свог народа, да се повежете са вршњацима и створите пријатељства која ће трајати дуго. Ви сте будућност наше земље, и важно је да увек носите у срцу љубав према својој постојбини, где год да се налазите.

Желим да изразим своју захвалност свима који су учествовали у организацији овог кампа, као и свих осталих 21 тематских летњих кампова широм Србије. Без њихове посвећености и труда, овакав пројекат не би био могућ.

Драга децо, уживајте у сваком тренутку проведеном овде. Учите, истражујте, дружите се и стварајте успомене. Надам се да ћете из овог кампа понети не само знање, већ и љубав према својој земљи и култури. Са великим задовољством, проглашавам овај тематски летњи камп отвореним!

Живела Србија! Да будемо јединствени где год били!", истакао је министар Ђорђе Милићевић на отварању летњег кампа у Книћу.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару