Министар Милићевић најавио манифестацију "Јединство и снага – Србија"

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа Републике Србије с дијаспором Ђорђе Милићевић одржао је други консултативни онлајн састанак са представницима удружења српске дијаспоре из целог света.

Министар Ђорђе Милићевић је представнике удружења упознао са припремама за манифестацију „Јединство и снага – Србија“, која ће се одржати у последњој недељи августа у Дому Народне скупштине Републике Србије у Београду, а на којој се очекује више од 300 српских удружења из целог света.

Желим још једном посебно да истакнем, мислим да је јако важно да у овом периоду глобалне нестабилности будемо јединствени и да сачувамо јединство, јер то је начин да опстанемо и наставимо даље да имамо континуитет у напретку у сваком смислу.

Српска држава и српска тробојка су симбол окупљања и симбол нашег јединства, ма где живели. Јединство и снага су темељи наше заједнице. Декларација која ће, ја се надам, већ сутра можда бити усвојена у Народној скупштини Републике Србије, а коју је изнедрио Свесрпски сабор, декларација коју су усвојиле две Владе, Влада Републике Србије и Влада Републике Српске, Свесрпски сабор који је одржан на иницијативу председника Републике Србије и председника Републике Српске, јасно дефинише оно што су национални интереси и циљеви наших народа у 21. веку, зато је то документ од историјске важности и зато ћу милион пута говорити и са поносом истицати оно што је дефинисано у декларацији, а ту пре свега мислим на мир и стабилност, ту пре свега мислим на борбу за наше грађане, да наши грађани у Србији и ван Србије осете бољитак од свега онога што чинимо и радимо као представници извршне власти.

Ту пре свега јесте наравно и економија, као национални интерес, јер уважавани сте и поштовани онолико колико сте економски јаки, онолико колико сте економски стабилни и наравно да је Србија спремна за разговор са свима, немамо ми право да се изолујемо и да забијамо главу у песак, ми морамо са свима да разговарамо, и у региону и са нашим партнерима са запада, ма колико се то некоме свидело или не, али ми морамо да разговарамо јер већ сутра ће вам неко тражити плату међународни статус.

И посебно истичем оно што је дефинисано у декларацији, а то је јединство, јер сматрам да у периоду изазова и притисака којима су изложене Република Србија и Република Српска, ти притисци ће постајати све јачи у наредном временском периоду који је пред нама, јако је важно да сачувамо јединство, јер увек смо били јаки онолико колико смо јединствени. Када кажем јединствени, говорим о јединству овде унутар Србије, али и о јединству свих Срба који живе ван Србије, свих наших сународника који живе ван Србије и зато мислим да је потпуно адекватан и потпуно прикладан назив манифестације и великог окупљања који ће у последњој недељи августа бити одржан овде у Србији, а то је „Јединство и снага – Србија“", истакао је министар Ђорђе Милићевић.

 

 

 

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару