Топола: Отворен камп за децу из дијаспоре

Министар без портфеља задужен за координацију активности и мера у области односа Републике Србије с дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је у Карађорђевом граду у Тополи спортско – образовни камп на ком учествује 150 малишана српског порекла из дијаспоре и региона.

Министар Ђорђе Милићевић је истакао да је Влада Републике Србије уложила 120 милиона динара у организацији тематских кампова за младе из региона и дијаспоре који се одржавају широм Србије. Ови кампови су више од тематских активности јер су они прилика да се повежу са својим коренима, усаврше знање матерњег језика и ћириличког писма, као и да упознају нашу богату историју и културу.

"Данас је велики дан за све нас. Са огромним задовољством и поносом стојим пред вама на овом историјском месту, у срцу Карађорђевог града у Тополи, да заједно обележимо отварање тематског спортског летњег кампа за младе Србе из дијаспоре и региона.

Овај камп је плод нашег труда и залагања да младим генерацијама понудимо могућност да се повежу са својим коренима, да упознају своју културу и традицију, али и да развијају спортске вештине и дух тимског рада. Желимо да наша омладина из дијаспоре и региона осети припадност свом народу, својој земљи и својој историји.

Посебно ми је драго што су данас са нама принцеза Љубица Карађорђевић, као и наши славни спортисти и бивши репрезентативци Србије у фудбалу и рукомету, Игор Дуљај и Ратко Николић. Њихово присуство је знак подршке и инспирације за све нас, а посебно за младе који ће кроз спорт и дружење стицати нове вештине и пријатељства.

Наш циљ је да овај камп постане традиција и место где ће се младост наше дијаспоре и региона сваке године окупљати, размењивати искуства и градити мостове пријатељства. Овде ће учити не само о спорту, већ и о вредностима заједништва, одговорности и поштовања.

Драга децо, пред вама су дани испуњени радошћу, спортским активностима и новим сазнањима. Искористите сваки тренутак да учите, да се дружите и да градите успомене које ће вас пратити целог живота.

Хвала свима који су допринели реализацији овог пројекта, хвала општини Топола на иницијативи да овај камп организује.

Драга децо, нека овај спортски камп буде почетак нових пријатељстава, нових успеха и нових победа, како у спорту, тако и у животу.

Живела Србија! Живела наша младост! Да будемо јединствени где год били!", истакао је министар Ђорђе Милићевић на отварању летњег кампа у Тополи.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару