Било једном на Бријунима...

Представа „Било једном на Бријунима“ одиграна је 8. априла у Акцент театру, у организацији Српског центра.

Сјајна глумачка екипа, Бранислав Трифуновић и Сања Марковић, нашли су се у улози брачног пара Јосипа Броза Тита и Јованке Броз, док су Милан Марић и Тихана Лазовић играли Ричарда Бартона и Елизабет Тејлор.

Приказан је стварни историјски сусрет ова два брачна пара који се догодио на острву Бријуни у Хрватској седамдесетих година прошлог века. Заправо је снимање филма „Сутјеска“ био основни повод њиховог упознавања, о чему и сведоче историјске чињенице.

Остале појединости плод су маште аутора текста и редитеља Кокана Младеновића.

Глумац Милан Марић истакао је да је ова представа заправо симбол, а не конкретно представљање живота историјских личности.

„Представа није тип реалистичног позороришног уласка у лик, ми смо њих третирали као симболе, онога како њих свет види, а не ко су заправо. Које су то све улоге које једна особа одигра у животу, како други виде ту особу, а како она види себе. Нама је то било полазна тачка за представу и на основу тога смо ширили њен садржај", закључио је глумац.

Да истина не разуме језик и да је емоција најважнија истакла је глумица Сања Марковић.

„Доста смо играли представу ван територија Србије. Дивно је када нас подржава велики број наших људи у дијаспори. Истина је истина и она не разуме ни територију ни језик већ се препознаје по емоцији“, закључила је глумица.

На крају представе, пред пуном салом театра глумци су се поклонили неколико пута и доживели овације публике.

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије