Аустрија: Сви запослени и радници са српским држављанством имају право да гласају на изборима за Радничку комору

Председница Радничке коморе (АК – Арбеитеркаммер) и главна кандидаткиња ФСГ (Фракција социјалдемократских синдикалаца), Ренате Андерл, честитала је новогодишње празнике свим Српкињама и Србима у Аустрији и пожелела успешну годину. ФСГ је поуздан и јак заступник интереса запослених и радника српског порекла у Аустрији.

“Желим вам добру и успешну 2024. годину! Пред нама је један динамичан и изазован период у коме се бирају представници у Радничким коморама у свим покрајинама који ће у наредних пет година заступати интересе свих запослених и радника у Аустрији”, каже Ренате Андерл, која је главна кандидаткиња ФСГ (Фракција социјалдемократских синдикалаца) на предстојећим изборима за Радничку комору у Бечу.

“Право гласа имају и сви запослени и радници без обзира на држављанство. Ко ради, тај има и права – а она се често не поштују. Радничка комора увек настоји да помогне да се та права остваре и проактивно се залаже за то. Настављамо борбу и даље, али нам је за то потребна ваша подршка и ваш глас. Зато је важно да свако гласа на изборима за Радничку комору”, наглашава Ренате Андерл.

Неговање добрих односа и пружање подршке Радничке коморе и ФСГ, деценијама уназад, српској заједници потврђује и чињеница да је председница АК, Ренате Андерл, присуствовала недавној Смотри дечијих фолклорних ансамбала Аустрије која је одржана у Бечу. Андерл се, као почасни гост, обратила присутнима и подсетила на битну улогу Радничке коморе и ФСГ у остваривању права и борби за фер и равноправне услове свих запослених и радника у Аустрији.

 Избори за Радничке коморе у свим покрајинама током 2024.

Избори за Радничке коморе се одржавају сваких пет година у свих девет аустријских покрајина. Након избора на покрајинским нивоима, Генерална скупштина Радничке коморе из редова својих чланова бира председницу / председника Савезне радничке коморе. Традиционално, председница / председник Радничке коморе у Бечу је из редова ФСГ и буде биран за председницу / председника Савезне радничке коморе. Термини избора 2024. по покрајинама:

Салцбург, Ворарлберг од 26.01. до 08.02.2024.

Тирол од 29.01. до 08.02.2024.

Корушка од 04.03. до 13.03.2024.

Горња Аустрија од 05.03. до 18.03.2024.

Беч, Бургенланд, Дољна Аустрија од 10.04. до 23.04.2024 .

Штајерска од 16.04. до 29.04.2024.

 

петак, 05. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару