Читај ми!

Рекордан број посетилаца на манифестацији „Бамбијево вече српске традиције и културе"

Више од хиљаду људи присуствовало је традиционалној манифестацији “Бамбијево вече традиције и културе”, која је, у организацији КСД “Бамби”, одржана у Бечу.

Публика је уживала у богатом културно-уметичком програму у оквиру кога су наступили скоро сви ансамбли Бамбија – забавиште, школица, пионири, омладинци и извођачи, али и гости - КУД "Бранко Радичевић" Божевац, фолклорни ансамбл "Китка", фолклорни ансамбл "Пендари", ХСКК "Бусовача", КУД "Вук Караџић" Осипаоница, СКЦ "Стеван Мокрањац" и КУД "Македонка".

Осим тога, били су припемљени традиционални српски специјалитети за све госте, као и презентација народних нос̌њи. Почасне званице на улазу је поздравио пар у традиционалним народним ношњама уз ракију, со и погачу.

Манифестацији су присуствовали, како представници Републике Аустрије, града Беча, тако и Републике Србије – посланица и председница парламентарне групе аустријско – српског пријатељства у Парламенту Аустрије, Gudrun Kugler (ÖVP), посланица у Скупштини града Беча и саветница градоначелника Беча, Aslihan Bozatemur (SPÖ), посланик у Скупштини града Беча, Jörg Neumayer (SPÖ) и председавајући страначког одбора 12. Бечке општине, заменица председника округа Ottakring, Stefanie Lamp (SPÖ), окружни одборник Thomas Brandstätter (SPÖ), шеф кабинета Министарства без портфеља задуженог за координацију активности и мера у области односа са дијаспором, проф. др. Миливоје Ћосић, виши саветник шефа кабинета без портфеља, Ђорђе Чоловић, шефица конзуларног одељења при амбасади Србије у Бечу, Милица Вучковић и изасланик Његовог Преосвештенства Владике Андреја, отац Миладин Вујковић.

“Презадовољни смо што је толики број наших сународника дошао на наш јесењи концерт и имао прилику да заиста ужива у наступима свих ансамбала који су се представили, како наших, тако и наших драгих гостију из Србије. Желим да се захвалим свима друштвима која су се одазвала нашем позиву да учествују у оквиру програма, и представницима Републике Аустрије, града Беча који су присуствовали нашој традиционалној манифестацији. Посебно желим да се захвалим Министарству без портфеља задуженом за координацију активности и мера у области односа Републике Србије с дијаспором и министру Милићевићу, као и читавом његовом тиму на подршци у организацији ове наше манифестације. Они су препознали значај ове наше манифестације и како својим присуством, тако и кроз пројекат, великодушно подржали нашу организацију. Још једном смо имали прилику да представимо наш рад и прикажемо како се на достојан начин негује и чува српски језик, традиција и култура овде у Аустрији. То је заиста било једно фантастично вече за памаћење”, каже Александар Станковић, председник КСД “Бамби”.

Дан након одржаног концерта, домаћин КСД „Бамби“ искористио је прилику да госте из Србије упозна са знаменитостима града Беча. Иначе, “Бамбијево вече српске традиције и културе” одржава се од 2019. године.

субота, 06. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару