Читај ми!

КСД "Бамби" добитник Плакете за допринос у развоју културног живота и богатства града Беча

Градоначелник Беча, др Михаел Лудвиг и председник 16. Бечке општине, Франц Прокоп уручили су Плакету за допринос у развоју културног живота и богатства града Беча и општине Отакринг, Александру Станковићу, председнику Културно-спортског друштва "Бамби" из Беча, на отварању традиционалне манифестације "Ottakringer Kirtag" која се већ годинама одржава у овој Бечкој општини.

Том приликом, и ансамбл "Бамбија" је за све присутне госте извео пасторалу. Иначе,16. Бечка општина је и матична општина овог културно-спортског друштва.

"Почастовани смо овим признањем које су нам уручили градоначелник града Беча др Лудњиг и Франз Прокоп, председник наше 16. Бечке општине. Ово призање представља потврду да дајемо значајан допринос заједничком суживоту, како у нашој матичној општини, тако и у граду Бечу. Уједно смо искористили прилику да првог човека аустријске престонице позовемо на наше будуће манифестације, као и да буде гост у просторијама нашег друштва", каже Александар Станковић, председник КСД "Бамби" из Беча.

"Ова плакета за све нас је и додатна мотивација да наставимо да се ангажујемо још више на очувању и презентацији српске традиције и културе, што управо, у оквиру нашег свакодневног рада и чинимо. У наредном периоду нас очекује још једно Бамбијево вече културе и традиције, подржано од стране Министарства без портфеља задужено за координацију активности и мера у области односа Републике Србије с дијаспором. Након тога имамо наступе код наших пријатеља, припремамо и наш Зимски фудбалски турнир и оно што ће ставити печат на све наше активности, а то је прослава Јубилеја поводом 50 година постојања која ће бити уприличена почетком децембра", додаје Станковић.

 О КСД "Бамби"

Културно-спортско друштво „Бамби" је основано 1973. године са циљем развоја и очувања културне и фолклорне баштине Срба у Аустрији и ове године обележава 50 година постојања. Друштво окупља више од 600 чланова груписаних у неколико секција као што су: фолклорна, фудбалска, риболовачка и музичка.

Најмасовнија је фолклорна секција, подељена у шест узрасних категорија, од најмлађег до ветеранског састава. Културно-спортско друштво „Бамби" је добитник и бројних признања и победник на многобројним фестивалима широм Европе, као и радо виђен гост на приредбама других културно-уметничких друштава како у Аустрији тако и у иностранству.

субота, 06. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару