Читај ми!

Учесници кампа "Србија те зове" на пријему код председника изнели утиске о кампу

Спортски камп "Србија те зове" организује се већ чеврти пут у Београду од 1. до 11. августа, са циљем да се окупе млади спортисти са Косова и Метохије, Републике Српске и из дијаспоре, а учесници кампа данас су се састали са председником Републике Србије Александром Вучићем и изнели своје утиске о кампу и времену које су провели у Београду.

Учесници кампа уручили су председнику Вучићу приликом пријема у Палати "Србија" заједнички поклон свих учесника кампа "Србија те зове 2023" дрес са њиховим потписима, а девојчица из Обровца у Хрватској поклонила је председнику заставу.

На питање новинара Танјуга како им се допао Београд и како је протекло такмичење учесници су истакли да им је дан био испуњен различитим активностима и да им је жао што се све завршава, али да се надају да ће доћи и следеће године.

Јелена Радовић, из Републике Српске тренира кошарку и није први пут у Београду, била је и прошле године и због тога је пожелела да дође и ове.

"Играли смо две утакмице, прву против нассих деццака, а другу против девојака из Мондо баскета. Кошарка је фин спорт, али најважније је дружење", рекла је она и додала да јој се у Београду највише допао храм Светог Саве.

Сектрор мушке репрезентације до 15 година у рукомету Немања Дмитровић из Козарске Дубице рекао је да је први пут у Београду као тренер деце која учествују у овом кампу и додао да је све организовано добро.

"Камп се одржава четири године, а наша деца из Републике Српске долазе већ три године. Ово је први пут да су и тренери ту и већи број деце, јер смо недавно потписали уговор као Рукометни савез Републике Српске са спортиским Удружењем Спортстарс. Укупно је дошло 13 дечака и 12 девојчица који тренирају рукомет, али су ту још и кошаркаши, фудбалери и тенисери из Републике Српске", додао је он.

Он је истакао да се деци највише допала посета стадионима Црвене Звезде и Партизана и да им је жао што се све сутра завршава.

Амерић Анђела из Бањалуке додаје да први пут није у Београду, али је први пут учесник кампа.

"Камп је одлиццан, обилазили смо Београд и град је прелеп, надам се да ћу опет доћи", истакла је она.

Додаје да је такмичење прошло веома добро.

"Играли смо против Партизана, јесу нас победили 2:1, али је било напето", рекла је она.

Алекса Машић из Прилужја рекао је да је дошло 67 учесника са простора КиМ како би тренирали са најбољим и најквалитенијим спортским стручњацима.

"Овде су доссли да тренирају фудбал, кошарку, одбојку и рукомет. Они су имали прилике да уче од најбољих и најквалитетнијих струццњака и да напређу", додао је он.

Како је истакао највише им се допао обилазак стадиона Црвене Звезде и Партизана.

Богдана Миљковић из Звеццана је истакла да је овде први пут и да су имали веома испуњен сваки дан тренинзима и другим активностима.

Лана Прашчевић из Берана је додала да је први пут учесник кампа и да се нада де ће доћи и следеће године, јер је упознала пуно својих вршњака и стекла нова пријатељства.

недеља, 07. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару