Читај ми!

Председник Народне скупштине угостио српску децу из региона и дијаспоре

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић угостио је данас у Дому НС РС учеснике „Свесрпског дечјег сабора“, који окупља децу српског порекла из региона и дијаспоре.

Пожелевши им добродошлицу, подсетио је да се ова манифестација организује под покровитељством председника Републике Александра Вучића, што је јасан показатељ подршке коју Србија пружа својој деци широм света.

Додао је да се нада да ће учесници „Свесрпског дечјег сабора“ у Београду склопити пријатељства за цео живот, да ће из њега понети најлепше утиске и успомене, изражавајући наду да ће се једнога дана вратити у своју земљу, да у њој наставе да живе и раде.

„Будућност је у вашим рукама. И, шта год у животу радили, увек будите вредни, марљиви, и потрудите се да будете најбољи што можете да будете, и немојте да заборавите да свој српски језик, писмо и културу чуватe и да своју Србију волите. И знајте увек да она воли вас. И да сутра радите за Србију, и да се постарате да она буде најбоље што може да буде. Ту моћ ви имате, то никада немојте да заборавите“, поручио је председник НС РС.

Фестивал деце и младих из региона и дијаспоре, „Свесрпски дечји сабор“, одржава се ове године од 25. до 28. маја у Београду, под покровитељством председника Републике Србије Александра Вучића, а окупља децу из Аустрије, Северне Македоније, Немачке, Румуније и Хрватске, узраста од 9 до 13 година.

понедељак, 29. мај 2023.
17° C

Коментари

Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
PTc
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Operacija kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.