Серија предавања о Републици Српској у Аустрији

У Инзбруку је, 22. априла, у организацији Српске православне омладине Инзбрук-СПОЈИ, одржано прво од четири предавања проф. др Ненада Кецмановића, професора на Факултету политичких наука у Београду и саветника председника Републике Српске, на тему „Република Српска-поуке из прошлости и перспективе будућности" уз представљање књиге „Историја Републике Српске".

Оливер Ранисављевића, заменик председника СПОЈИ, поздравио је присутне, објаснивши да је СПОЈИ заједно са Представништвом Републике Српске у Аустрији, ову серију предавања иницирао поводом 25. годишњице од оснивања Републике Српске.

Ранисављевић је предавачима ове вечери, проф. др Ненаду Кецмановићу, и мр Младену Филиповићу, шефу Представништва Републике Српске у Аустрији, уручио захвалнице СПОЈИ као и пригодне поклоне.

Мр Младен Филиповић је представио рад Представништва Републике Српске у Аустрији нагласивши да је њихова намера да што више повезују Републику Српску са дијаспором.

Проф. др Ненад Кецмановић је изнео бројне чињенице из новије историје Републике Српске. Било је говора о првим политичким корацима и ратним 90-им годинама, а осврнуо се и на на данашње изазове који могу утицати и на будућност Републике Српске.

Проф. др Кецмановић је укратко представио књигу Историја Републике Српске коју је написао са др Чедомиром Антићем, српским историчарем и професором на Филозофском факултету у Београду. Књига је имала треће издање у тврдом повезу на 584 странице, на српском и енглеском језику, како би била доступнија и читаоцима у иностранству.

Након предавачког дела, уследила је занимљива и динамична дискусија која је трајала скоро два сата.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи