Вече љубавне поезије у Бечу

Стиховима из књиге "Чулност одовуд" почела је промоција књиге поезије српског књижевника из Беча Мике Влацовића Владисављевића.

Нико од присутних није ни помишљао да се на промоцији сопствене књиге неће појавити њен аутор, иако је у публици било оних који су желели да му се захвале на његовом великом срцу и доброчинству, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Александар Михаиловић.

Мика Влацовић Владисављевић није био присутан, јер је задржан у болници, али је без обзира на то, сала Хаус дер Спортс у четвртом Бечком округу била испуњена његовим стиховима, као и топлом подршком његовој новој књизи поезије која ће моћи да се чита на српском и руском језику.

Књижевно вече увеличали су и гости издавачког Удружења Свежи поглед из Санкт Петерсбурга, чији је председник Владимир Бабошин за ову прилику допутовао у Беч, као и књижевница Мирјана Бекчић из Београда.

Микина љубавна поезија свима је изузетно пријала, као и када се на руском језику зачула поезија госта из литерарног удружења Руска поезија у Аустрији, коју је извео др Виктор Кликов.

„Било је лепо бити део једне овакве манифестације и поносна сам на своје сараднике и пријатеље, који су још једном показали да нас српска култура и српска поезија на најлепши начин представљају. Нарочито желим да се захвалим гостима из Србије, Мирјани Бекчић књижевници, господину Владимиру Бабошину из Санкт Петерсбурга, др Виктору Кликову, гостима из руске амбасаде у Бечу-аташеу за Културу Алексеју Скоширеву, затим проф. др Волфганг Рорбаху, пријатељима и активистима удружења Фокус, извођачима програма Владимиру Марковићу, Јелени Арсић, Весни Гарчевић, Ради Савић, Радану Луњићу, и Зорици Митић, Александру Михаиловићу из Удружења привредника, Саши Марковићу из Компаније САМА Гроуп и ресторану Ла Таверна из Беча, као и Весни Гајић из Етно куће Велико срце из Дјале која је, уз српско вино Подрума Дамјановић, понудила разне српске специјалитете као комплетну презентацију наше традиционалне гастрономске понуде. Интеграционо и културно удружење Фокус је поносно што је и овај пут пласирало љубав, књижевност и културу Срба из матице у дијаспори и обећавам да ћемо на зближавању и презентацији српске културе радити и даље", речи су председнице удружења Фокус из Беча Весне Клингер.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару