Три прста за Србију

У београдском Центру Сава 21. фебруара одржана је свечана премијера домаћег филма "Повратак" (The Return). У овом дебитанском остварењу сценаристе и редитеља Предрага Јакшића глуме велика имена српског и светског глумишта. Ево шта су колеге из ТВ Мост забележиле те вечери.

"Мој пријатељ Лазар прича личну причу која погађа много нас. И Мајкл Паре, Ник Манкузо и ја смо баш у том животном добу" рекао је Џон Севиџ на премијери.

"Ја се јако радујем ангажовању Американаца у српском филму, јер овде има толико талентованих људи. Уосталом најбољи млади кошаркаши на свету су из Србије, а многи играју у мојој земљи".

"Српски глумци су феноменални у карактерним улогама, а сваки филм приближи понеку земљу вашем срцу. Сцене у овом филму где главни лик држи за руку своју супругу, или једноставно седи на трему своје куће и разгледа крајолик, доносе вам дух живота и љубави у Србији".

Млади људи у Америци и Србији данас су слични. Видим потенцијал, видим енергију, жељу да се нешто покрене и ради и драго ми је што могу да будем део ваше филмске индустрије и некако помогнем", каже амерички глумац Џон Севиџ.

А шта му се свиђа у Србији?

"Све. Волим и ваздух, много је чистији него у Лос Анђелесу, то је сигурно...", закључује Севиџ.

„Јако сам задовољан учињеним. Пеђа Јакшић ми је дао довољно слободе да урадим музику како мислим да треба, а с друге стране, следио сам његове инструкције", каже композитор Саша Милошевић Маре.

"Веома сам срећна што сам својим гласом учествовала у овом филму, премијера ће и почети мојим извођењем песме Небо је тако ведро из филма, пресрећна сам и ово ми је дивно искуство", каже Ивана Јордан.

Српски глумац из Темишвара Марко Аџић такође игра у филму. У Темишвару је недавно отворено и српско позориште.

„Повратак је двосмислен...повратак кући из Америке или из наталне земље у Америку, то треба да се види...Нека публика размисли...", каже Марко Аџић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару