Више од вечере

Чланови Lions клуба имали су прилику да 4. фебруара присуствују етно вечери коју је за њих организовао СКУД "Pontes-Мостови" из Трста. Уз песму, игру и кулинарске специјалитете Италијани су могли да уживају у српској кухињи и култури и науче да играју наше коло.

Српско културно уметничко друштво Понтес - Мостови из Трста, организовало је у сали СПЦО Трст још једно етно вече. Овога пута гости су били реномирани чланови секције региона Фријулија, Венеција Ђулија, познатог интернационалног Lions клуба. Ради се о организацији у чије се чланство улази искључиво по позиву, а чине га виђенији и угледни представници одређених заједница. Како се наводи, њих карактеришу високи морални квалитети и поред очувања ових вредности, ангажују се, између осталог, и у хуманитарним активностима и на зближавању нација, јавља за Програм за дијаспору РТС-а Александар Златковић.

Око педесетак чланова овог клуба, на почетку вечери, у пратњи пароха Рашка Радовића и Златомира Селаковић, обишли су православни храм Светог Спиридона, и упознали се са историјом Срба у Трсту.

У улози домаћина, Биљана Клепић, председница СКУД Pontes-Мостови говорила је о Србима у Трсту, њиховим активностима и раду. Италијанским гостима је приказан и филм о туристичким атракцијама Србије.

Вечери је присуствовао и Драган Кићановић, конзул РС у Трсту.

Уследила је права променада кулинарских специјалитета припремљених на домаћи начин. Док су се гости сладили, млади фолклораши приказали су сплетове српских игара и певали традиционалне песме.

И да би утисак био потпун, гости су на крају позвани на мали час учења српског кола, чему су се радо одазвали.

Била је ово још једна у низу етно вечера, коју организује СКУД Pontes-Мостови која може послужити за пример како Италијанима дочарати праву слику Србије, њене културе, али и душе.

Чланови СКУД Понтес - Мостови 11. фебруара организују још једну етно вечеру, отвореног типа, за све заинтереоване.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару