На кафи са... Зораном Кесићем

Српски сити клуб из Лондона ће 1. фебруара угостити ТВ водитеља Зорана Кесића у Парламенту Велике Британије у оквиру серијала „На кафи са...“, који ће водити новинарка Даница Илић.

Српски сити клуб најављује да ће На кафи са... Зораном Кесићем бити речи о критици савременог друштва и политичких прилика у Србији кроз ТВ програме са сатиричним приступом реалности, као и о стању медија и новинарства у Србији. У складу са контекстом, део разговора ће бити посвећен и улози дијаспоре у процесима у земљи и развоју њеног друштва.

„Клубу је изузетно задовољство и привилегија да угости Зорана Кесића, и тиме омогући члановима врло квалитетну дискусију о коришћењу и разумевању медија, улози и ангажовању дијаспоре у Србији, и осталим кључним темама које су од значаја за нас", истичу у Српском сити клубу.

Догађај На кафи са... Зораном Кесићем одржава се у оквиру деветог Српског месеца у Великој Британији, који је почео 14. јануара и трајаће до 5. марта, и то: у Лондону, Редингу, Јорку, Оксфорду, Бирмингему, Халифаксу, Меиденхеду и Танбриџ Велсу, а у координацији пијанисткиње Маје Џордан.

„Нама је велика част да смо једни од оснивача, и да већ девету годину за редом учествујемо у овој изузетно важној манфестацији за нашу заједницу у Великој Британији која нам омогућава да овдашњој публици приближимо дух и културу Србије," наводи Српски сити клуб.

Музички програм обухвата извођења оперских певача Силве Вучковић Меквин и Ирие Перестрело заједно са тенором Леонелон Пињеиро, као и извођења пијанисткиње Наташе Шарчевић, сопрана Тамаре Живадиновић и виолинисткиње Мадлен Стокић Васиљевић у оквиру вечери српске, јерменске и бугарске класичне музике.

Нешто другачији музички програм уприличиће гитариста Немања Богуновић, који ће изводити аранжмане популарне класичне музике као и музике из филмова, док ће на великој сцени у Аполу Хамерсмит бројна публика моћи да присуствује концерту Бијелог дугмета.

На крају, гитариста Бранко Стојшин ће представити свој последњи албум на донаторском концерту за Фестивал клавирске музике широм света.

Програм традиционално укључује и прославу Светог Саве која ће се одржати у Лондону, Халифаксу и Бирмингему окупљањам наших заједница. Поред неколико интересентних изложби, радионица, представљања српских обичаја и промоција књига, биће одржан и Сајам књига у Српској библиотеци у Лондону. Љубитељи позоришта ће имати прилику да погледају представу Народног позоришта из Београда Френки и Џони, са Слободом Мићаловић и Игором Ђорђевић у главним улогама.

Серија догађаја На кафи са... чији је иницијатор Српски сити клуб одржава се од 2013. године и до сада је организовано 13 гостовања. Циљ серијала је да се чланству Клуба и свим заинтересованима представе најуспешнији стручњаци из Србије који раде у Великој Британији и Србији, како би се боље упознали са тренутним дешавањима у области из које долазе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару