Србија на Данима франкофоније у Лиону

На Данима франкофоније у Лиону, Србија је била почасни гост. Како се представила француском народу, погледајте у емисији Славице Глигоровић "Србија на Данима франкофоније у Лиону", на Сателитском програму РТС-а, у недељу, 3. марта у 21 сат.

У оквиру Међународног месеца франкофоније, на манифестацију у Лиону, Србија је позвана да учествује као почасни гост.

Представљање Србије било је у знаку обележавања 765 година пријатељства и дипломатских односа Србије и Француске и присећања на Јелену Анжујску, жену српског краља Уроша Првог.

Краљевачки народни музеј приредио је поставку поводом седам векова од смрти Јелене Анжујске која је била и инспирација за уметничке фотографије Вукице Микаче. Уприличена је и модна ревија инспирисана средњовековном Србијом.

Туристичка организација Србије поставила је део реплика познатих археолошких експоната и представила туристичку понуду Србије. Уз гастрономску понуду презентована су и воћна вина са медом и ракија из Србије.

Угледни предавачи говорили су о историји Србије, политичкој ситуацији у вези са Косовом, српској дијаспори и односима са Француском.

Србију је у Лиону представила и Радио-телевизија Србије која овог пролећа обележава 25 година емитовања програма за иностранство.

Гостовање Србије организовала је Скупштине дијаспоре Срба јужне Француске, уз подршку Министарства спољних послова Србије.

Аутор емисије Славица Глигоровић

Сниматељ Димитрије Хаџи-Николић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи