У Дижону музички фестивал "Викенд на Балкану"

Тродневни фестивал уметничке музике под насловом "Викенд на Балкану", почиње 1. априла у концертној сали Опере у Дижону (Dijon) у Француској, најавили су организатори. Овогодишњи гост-композитор фестивала је српски композитор Милан Михајловић.

У току три дана фестивала биће изведено пет Михајловићевих дела, од којих је једно посебна поруџбина фестивала на коме ће доживети светску премијеру.

Поред Михајловићевих на фестивалу ће бити изведена и дела других српских и композитора из региона Љубице Марић, Јосипа Славенског, Исидоре Жебељан, Бориса Папандопула, Марка Тајчевића, Доре Пејачевић...

Организатори фестивала у Дижону, чији је циљ да уметничку музику ових простора приближи француској публици, у најави су истакли да су у питању "најбољи композитори Балкана".

Они су позивали публику на "освежавајуће путовање које се већ сада указује као један од најзначајнијих догађаја музичке сезоне 2015-16" у Дижону.

Публику фестивала Викенд на Балкану, према најави организатора очекују "тренуци контрастних емоција и обостраног људског и културног обогаћивања" и "контакт са онима другима који су у пуној мери ми сами".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи