Три песника, три нијансе

Промоција књиге "Осмех судбине", тројезичне збирке стихова три аутора, Карле Галван, Раде Рајић Ристић и Жељка Кнежевића одржана је 28. новембра у Вићенци.

Песме у овој збирци, коју је штампао београдски Етностил у јулу, писана су на три језика - српском, италијанском и немачком. Превод песама на италијански урадила је Карла Галван, а на немачки Мануела Риналди. Рецензенти су Тодора Скоро и Доната Спиларе.

Поезију су представиле песникиње Карла Галван и Рада Рајић Ристић, а кроз вече је водио и о књизи говорио психијатар и књижевни критичар Ливио Гало.

„Поезија је јединствени начин експресије емоција која користи универзалан језик - љубав која рефлектује унутрашњост људског бића. Књига Осмех судбине у самом наслову говори да се ради о химни живота, јер судбина није нешто кобно већ бесконачно и свеобухватно, нешто са чиме се рађамо...три језика, три аутора, три судбине које се уливају у јединствен осмех, а сваки са својом нијансом", рекао је Гало.

Ливио се осврнуо на рецензију Тодоре Скоро, књижевну критичарку и рецензенткињу књиге, цитирајући је.

"Карла Галван пише углавном љубавне стихове, али на један религиозан начин, док Рада Рајић- Ристић пева небу и у њему види симбол свега савршенога, а Жељко Кнежевић загледан у реку, сумрак, сенку говори више о субјективној фигури усамљеног песника...", навео је Гало.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи