Новембар у Бечу у знаку позоришних представа из Србије

У оквиру аустријско-српске године културе у главном граду Аустрије средином новембра у гостима ће бити две позоришне представе из Србије. Биће представљена једна пројектна презентација рађена у кооперацији бечких и београдских студената.

Представа Жабар, Народног позоришта из Пирота, на програму је у бечком Фолкстеатру 13. новембра. Дан касније, 14. новембра, на публику чека Нушићев Покојник у извођењу Југословенског драмског позоришта.

За 15. новембар резервисано је представљање пројекта Језик других. То је пројекат размене младог Фолкстеатра са ученицима из Србије који уче немачки и ученицима из Аустрије који уче српски језик.

Културна размена између Беча и Београда је већ годинама веома интензивна. Културне активности Срба који живе у Бечу већ се убрајају у бечко културно добро. Уметници српског порекла као што су Марина Абрамовић, Мило Дор и Богдан Богдановић дали су дугорочне импулсе у аустријском свету уметности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи