Подршка из Јужноафричке републике

Српска дијаспора из Јужне Африке поручује да је уз свој народ у Србији и Босни у Херцеговини и да неће стати на прикупљању, пре свега, новчане помоћи за пострадале сународнике.

Из Јоханесбурга у Јужноафричкој републици Програму за дијаспору јавила се Виолета Павловић Мариновић, професор разредне наставе у српској школи "Свети Сава".

"Прво желим да у име свих нас овде у Јужној Африци изјавим саучешће свим породицама настрадалих у овој трагедији која је задесила наш народ и да кажем да саосећамо са свима вама и у Србији и у Босни и Херцеговини."

"Наша дијаспора је прикупила и организовала заједничким снагама, преко цркве, преко десет хиљада долара. Захваљујући нашој амбасади покренут је сајт преко кога људи могу да уплаћују хуманитарну помоћ. Пријатељи и друштво ,,Двери", такође, је прикупило преко десет хиљада долара."

"Доста наших грађана је уплаћивало и преко организације ,,Срби за Србе" и последњи податак је да је сакупљено 220,000 евра. Организоваће се и донаторска вечера при нашем црквеном храму Светог Томе у Јоханесбургу."

"Апел је упућен и путем јавног сервиса, њихове најгледаније телевизије у Јужној Африци, и очекујемо да ће у следећем таласу пристизати помоћ још више од јужноафричке стране."

"Свим нашим грађанима поручујем да не губе морал и да се у овако тешким моментима држимо заједно и наставимо да се боримо за бољу будућност наше деце и нас самих" каже за Програм за дијаспору РТС-а Виолета Павловић Мариновић у свој јављању из Јоханесбурга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи