Дугорочне акције помоћи из Минхена

Дубоко саосећајући са својим народом у Србији и Републици Српској, у многим местима Западне Европе, сакупља се и шаље хуманитарна помоћ сународницима у матици. Тако је и у Минхену.

Протеклог викенда у простпоријама Српске православне црквене општине Минхен, одржан је радни састанак представника наше цркве, многобројних удружења, клубова, као и истакнутих појединаца како би се на најбољи начин уредио начин прикупљања и слања хуманитарне помоћи, јавља за РТС Властимир Видић.

У ту сврху, формирано је радно тело које ће координисати будућим хуманитарним акцијама како у сакупљању тако и у слању неопходне помоћи у поплавама угроженим местима.

За прва два дана, минхенска дијаспора сакупила је два шлепера помоћи, која су успешно натоварена и већ кренула пут Београда за Црвени крст Србије и регионални прихватни центар Републике Српске у Дервенти.

Током ове дводневне акције пркупљено је више од 20 тона помоћи у виду хигијенских средстава, хране, одеће, болничких кревета у вредности око 50 000 евра.

Овој акцији одазвали су се многобројни наши грађани у Минхену, а посебно импонује чињеница да је на утовару робе помагала и омладина.

Дугорочна хуманитарна акција у Минхену се наставља, како прикупљањем неопходних ствари тако и новчаних средстава.

Тако ће се 31. маја одржати хуманитрно вече у организацији пет михненских српских друштава и клубова, заједно са Српском православном црквеном општином Минхен, где се очекује долазак великог броја наших суграђана који живе у том граду и околини.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи