Из Канаде поручују - заједно можемо више!

У Канади је у току прикупљање новчане и робне помоћи за поплављене посредством амбасаде Србије у Отави и генералног конзулата у Торонту, епархије српске православне цркве, Канадско-српске привредне коморе, Канадског Црвеног крста, али и добротвора-појединаца.

У складу са инструкцијама Министарства спољних послова Србије, при амбасади у Отави отворен је наменски банковни рачун код Монтреал банке за уплату помоћи у канадским доларима. Подаци о стању на рачуну биће објављивани свакодневно.

Под паролом Заједно можемо више, уз залагање Ане Живковић и других волонтера, почела је и акција прикупљања конзервиране хране, хигијенских средстава, опреме за бебе, одеће и других артикала које исељеници, али и Канађани могу предати у амбасади и у новом Српском центру у Отави.

Од 21. до 23. маја у амбасади у Отави и у генералном конзулату у Торонту биће отворена књига жалости у спомен на погинуле и страдале у поплавама.

Добротворне акције робне помоћи у Торонту организују новооснована Канадско-српска привредна комора и њен оснивач Данијела Нинчић, а помоћ у роби прикупљана је и у цркви Сабора свих српских светитеља у истом граду.

За пострадале и угрожене у свим земљама и подручјима где живе Срби, Српска црква у Канади преко свог сталног хуманитарног фонда Цар Лазар прикупља новчану помоћ која ће бити прослеђивана у Патријаршију у Београд, а одатле распоређивана онима којима је најпотребнија.

По канадском закону уплатиоци помоћи преко регистрованих хуманитарних и црквених организација добијају признанице за (делимично) ослобођење од пореза, а сав новац доставља се у матицу без банкарских провизија.

Канадски Срби, остали досељеници, као и Канађани могу помоć уплаћивати и пej пал сервисом на рачун који припада амбасади Србије у Бриселу одакле се средства пребацују на наменски рачун Владе Србије.

Истим сервисом или кредитном картицом донације за плаћање транспорта помоћи прима хуманитарна организација 28. јун.

Финансијска помоћ становништву погођеном поплавама може се уплатити и на донаторксе рачуне које су отворили Црвени крст Републике Српске и Црвени криж/крст Федерације БиХ.

Апел за помоћ поплављенима јуче је свим Канађанима упутио и канадски Црвени крст.

Међународна федерација Црвеног крста и Црвеног полумесеца већ су Србији и БиХ намениле средства из свог Фонда за хитну помоћ у случају несрећа.

У једној од појединачних добротворних акција повезаних са уметншћу, српски Ми магазин из Торонта приказаће 30. маја играни филм Кад љубав закасни у режији Иване Стефановић и у продукцији београдског Кошутњак филма. Приход од продатих улазница тог, као и филма Лауш који ће бити приказан у Њујорку намењен је пострадалима од поплава.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи