Хуманитарна акција и у Мађарској

Будимска епархија и Самоуправа Срба у Мађарској позивају све српске самоуправе, црквене општине, српске цивилне организације и све људе добре воље да се прикључе прикупљању хуманитарне помоћи за Србију, која је ових дана погођена катастрофалним поплавама.

Помоћ је, у првом кругу, неопходна у новчаним прилозима, од којић ће се купити вода, пелене, ћебад, средства за дезинфекцију и све друго што је у овом тренутку најнеопходније угроженом становништву у Србији.

Самоуправа Срба у Мађарској ће, након прибављања свих потребних дозвола, посредством Црвеног крста у Србији, средином следеће недеље доставити прву пошиљку помоћи становништву у насељима која су највише погођена поплавама.

Уплате можете извршити на жиро рачун Самоуправе Срба у Мађарској: OTP 11784009-20005351 - са назнаком: хуманитарна помоћ за Србију

Будимска епархија и Самоуправа Срба у Мађарској моле све самоуправе, организације, црквене општине и људе добре воље да и након уплате новчаних средстава наставе са сакупљањем добровољних прилога - првенствено, воде, хране, одеће...

Центри за прикупљање помоћи биће у следећим градовима:

Будимпешта: Српска православна црквена општина - Budapest, Veres Pálné u. 23; Српска основна школа и гимназија Никола Тесла - Budapest, Rózsák tere 6-7.

Сегедин: Српски клуб - Szeged, Somogyi u. 3.

Мохач: Српски клуб - Korsós u. 4.

Контакт телефони:

Протонамесник Зоран Остојић: 06 309 896 139
Боривој Рус: 06 704 514 234
Зорица Степанов: 06 203 224 060
Предраг Мандић: 06 309 699 020
Љубомир Алексов: 06 309 250 759

e-mail: alexov@citromail.hu
predi64@gmail.com

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи