Хор дечјег културног центра освојио награде у Русији

Хор Дечјег културног центра Београд освојио је у Москви прву награду на Хорском фестивалу за децу и омладину "Ћирило и Методије" и другу награду на такмичењу "Звуци Москве'.

Хор Дечјег културног центра Београд који је представљао Србију на престижним фестивалима у Москви, освојио је прву награду на Хорском фестивалу за децу и омладину Ћирило и Методије и другу награду на такмичењу Звуци Москве, саопштио је ДКЦ.

Хор Дечјег културног центра Београд, који води Невена Ивановић, изабран је за представника Србије на овогодишњим фестивалима у Москви који су одржани од 23. до 29. априла.

Фестивал Звуци Москве одржава се бијенално и обухвата такмичење хорова деце и младих и фолклорних ансамбала. У оквиру фестивала су такмичења у више категорија, за најбољи хор, најбољу изведбу православне музике, најбољу изведбу западноевропске духовне музике и најбољег диригента.

На фестивалу Звуци Москве такмичили су се хорови деце и младих у више категорија, а Хор Дечјег културног центра Београд освојио је награду у категорији духовне музике. На церемонији отварања фестивала, уз заставу своје земље и народне ношње, Хор је извео духовне композиције српских аутора, којим је представио своју националну културу.

Национална култура свих земаља учесница представљена је на Фестивалу за децу и омладину Ћирило и Методије, који промовише хорско певање и упознаје младе са духовном баштином и културом певања словенских народа.

Хор Дечјег културног центра Београд певао је задате композиције, међу којима су биле духовне и фолклорне, а нарочито се истакао изведбом Друге руковети Стевана Стојановића Мокрањца, чији јубилеј, стогодишњицу од смрти обележава српска културна јавност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи