Наша Кармен у сиднејској Опери

Мецосопран Милијана Николић у Аустралији живи од 2007. године, где успешно гради своју каријеру. У чувеној сиднејској Опери наступа као темпераментна и самоуверена Кармен.

У новом издању емисије То смо ми у Аустралији, аутора Драгана Царана, упознаћемо оперску диву Милијану Николић, мецосопран. Рођена је у Сремској Митровици, дипломирала на ФМУ у Београду. Дебитовала је у Народном позоришту 2001. године. Специјализовала се у Италији, а у Аустралији живи већ пет година.

За Кармен Милијана каже да је тешка, захтевна улога која захтева познавање неколико вештина. Кармен, поред тога што мора да пева, и игра, свира кастањете... Кармен је сигурна у себе, зна шта жели, самоуверена је...

Добила је пуно позитивних критика за своју Кармен.

„Заиста ми то ласка...Кармен увек може другачије да се игра, има толико различитих слојева, различитих страна карактера које можете да покажете, и неко ко је гледа 3-4 пута може је увек видети новом и другачијом.

Кармен је требало дуго спремити. Радила сам у Италији, где постоје неки стереоптипи о Кармен. Обично ту улогу добијају певачице мање статуре. А други проблем је наћи партнера. Прво сам је певала у Италији, а тек онда сам позвана да је певам и овде.

А ексклузивно за вас имам вест да сам позвана да певам у Метрополитен опери", каже Милијана Николић.

Емисија Бисери и бижутерија Драгана Царана биће емитована на Сателитском програму РТС-а 17. маја у 12 сати.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре је мр Мирјана Раичевић Тасић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи