Мали уметници из Србије на Монмартру

Деца, чланови удружења Арт студија "Мали Монмартр" из Београда, боравила су од 2. до 6. априла у Паризу, где су, заједно са српском децом која живе у Француској, учествовала у ликовној колонији на Монмартру.

Током петодневне посете Паризу, сем сликања на чувеном париском Монмартру, малишани су обишли и неколико најзначајнијих музеја међу којима је музеј Монмартра, где су, поред сталне поставке, обишли изложбу о Пикасовом животу, као и Реноаров атеље, а видели су винограде Монмартра, саопштено је из студија Мали Монмартр.

Током посете, деца су имала прилику да упознају Милована Ћировског, координатора за организовање културних активности у Културном центру Србије и Жан Марка Тарита, почасног председника Монмартра, професора на Сорбони.

Ликовни радови настали у колонији у Паризу биће представљени на изложби у Скадарлији у септембру ове године, када се очекује узвратна посета делегације Монмартра Скадарлији.

Овај пројекат под називом "Ликовна колонија и изложба у Паризу за децу из Србије и српску децу из Француске"“ рађен је у сарадњи са Владом Србије, а подржала га је и суфинансирала Канцеларија Владе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону и Централни институт за конзервацију из Београда.

Повод за реализацију пројекта је обнова братимљења Скадарлије и Монмартра, а циљ је упознавање деце из Србије са децом из дијаспоре, кроз заједниццки кретивни рад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи