Прво заклетва па гласање

Парламентарни избори у Мађарској одржавају се 6. априла. Број двојних држављана Мађарске у Србији ближи се цифри од 90.000, а преко 10.000 је већ гласало на парламентарним изборима у овој земљи путем писма.

Број двојних држављана Мађарске у Србији ближи се цифри од 90.000, а њих преко 10.000 већ је гласало и на парламентарним изборима у овој земљи путем писма, рекли су у Амбасади Мађарске у Србији, како преноси Војводина данас.

Амбасадор Мађарске Оскар Никовиц изјавио је да је у Суботици заклетву положило 65.000 двојних држављана, док је њих око 5.000 заклетву положило у Београду, где молбу за стицање двојног мађарског држављанства по поједностављеном поступку углавном предају Мађари који живе у дијаспори у Србији.

„Ова бројка није целовита, имајући у виду да се око 20.000 двојних држављана заклетву положили у Мађарској, дакле број двојних мађарских држављана у Војводини приближава се цифри од 90.000", рекао је Никовиц.

Генерални конзул Мађарске у Београду Миклош Ритец је изјавио да паралелно са полагањем заклетви поводом доделе мађарског држављанства у амбасади је у току примање писама са гласачким листићима двојних држављана који су се регистровали за учешће на парламентарним изборима у Мађарској 6. априла.

Мађарски држављани без сталне адресе у Мађарској имају право да након регистрације гласају поштанским путем.

У Београду у Амбасади Мађарске примили су око 500 писама са гласачким листићима, а у Генералном конзулату у Суботици око 10.000.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи