"Џеки и Мерилин" у Њујорку

Позоришни комад „Џеки и Мерилин“ премијерно ће бити изведен 18. арпила у „Lion Theatre“ у комплексу „Theatre Row“ у Њујорку. Причу о две најутицајније жене шездесетих година прошлог века, Жаклини Кенеди и Мерилин Монро, режира Београђанка Сања Бештић.

Захваљујући редитељки Сањи Бештић на сцени „Lion Theatre" у Њујорку, 18. априла, премијерно ће бити изведена позоришна прича о две гламурозне иконе које и данас представљају и симболизују подељену женску психу, изгубљену љубав, борбу за брак и породицу, лепоту, моду, стил.

Овај комад представља дешавања у позадини једног од најпознатијих љубавних троуглова, икада.

Лела Сати, глумица са интернационалним резимеом, играће улогу Мерилин.

„Почаствована сам и узбуђена што играм ММ. Дивно је радити на овом пројекту и сарађивати са групом талентованих жена, уметника: Сањом Бештић, Шери Грауберт, која је писац овог комада, Лорејн Фарис која игра Џеки Кенеди и Александром Ковач која компонује музику" каже Сати.

Лорејн Фарис је свој филмски деби имала у филму „Natural Born Killers" Оливера Стоуна. Иза ње су и улоге у „I Shot Andy Warhol", тв серијама „Sex and the City" и „Law and Order". 

"Премијера моје нове представе „Џеки и Мерилин" одржаће се у срцу позоришног дистрикта на Тајмс Скверу" најављује Сања Бештић. О екипи са којом сарађује има само речи хвале:

"Поред глумица које сам одабрала да представе две велике светске иконе, поред списатељице са којом сарађујем по четврти пут, поносна сам на сарадњу са нашом музичком дивом Александром Ковач и њеним партнером у животу и стварању, Романом Горшеком, који компонују и пишу музику за овај комад.

Остали сарадници на пројекту су моја стандардна екипа, костимограф која последњих 20 година живи и ради у Њујорку и облачила је диве попут Сигурни Вивер и Хали Бери - Александра Стојић Зуровац. Сценограф на пројекту је Њујорчанин колумбијског порекла Јонатан Гонзалес, са којим сарађуjем годинама уназад.

Овај комад говори о љубави, браку и вези, о "перфектној породичној слици", о моћи, и власти, о страсти и сексу, о жени која је постала и остала најбитнија "прва дама" Сједињених Америчких Држава, која је обележила историју и као модна икона 20. века, која је својим држањем дала пример многим женама различитих доби.

Овај комад говори и о жени која је постала највећи секс симбол на планети, жени са највећим бројем „Плејбој" насловница, оној којој нико није могао да одоли јер је због своје сексипилности и лепоте обарала са ногу, жени којој лепота није помогла да победи несигурност и осети се довољном и прихваћеном.

Како се осећала Џеки Кенеди знајући да јој муж, „господин председник" спава са најлепшом женом света, а како се осећала Мерилин знајући да ће заувек остати љубавница, непризната до краја? Шта су једна другој рекле на "чувеном" тридесетоминутном састанку који је заувек остао мистерија?

Из моје перспективе, бродвејска публика ће имати прилике да види шта се догодило иза затворених врата са најмистериознијим познатим дамама Америке, Џеки Кенеди и Мерилин Монро. Тајни састанак откривамо овог пролећа" каже Сања Бештић о додаје:

„Поред моје нове премијере, у Њујорку снимам ТВ серију која се зове "Catch 30" која се бави везама генерално и открива најновији феномен данашњице - феномен "отворене везе". Такође, радим на интересантом експерименталном пројекту писања романа „у шест руку" са Давидом Албахаријем и Марком Шелићем Марчелом.

За београдску публику припремам изненађење у мају месецу у виду новог Art Fusion Project-а „Хероји 112" у београдској Кинотеци. Овај пројекат радимо у сарадњи са НУЗОП-ом и кроз различите уметничке форме приказујемо хероје данашњице."

И то није све од Сање Бештић. На фестивалу монодраме у Земуну, почетком јула ове године, режираће моно-комад где ће се својим глумачким талентом представити Лука Мијатовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи