У посети Вуковару

Директорка Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Владе Републике Србије Славка Драшковић борави у Вуковару. Планирано је да се састане са челницима Града Вуковара и Жупаније, с представницима Управног већа вртића „Вуковар II“, Заједничког већа општина Вуковар и другим представницима српских организација у овом граду.

У саопштењу Канцеларије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону наводи се ће се састати са челницима Града Вуковара и Жупаније, с представницима Управног већа вртића Вуковар II, Заједничког већа општина Вуковар и другим представницима српских организација у овом граду.

Славка Драшковић ће обићи предшколску установу Дечји вртић Вуковар II, у којој се рад реализује на српском језику. О начинима за решавање финансијских проблема који угрожавају рад ове установе, која је веома значајна за Србе у Вуковару, разговараће са челницима тог града и Управним већем вртића.

Драшковић ће са челницима Жупаније размотрити проблем регистрације школа у којима се настава изводи на српском језику и ћириличном писму.

Такође, она ће са представницима српских организација у Вуковару разговарати о реализацији програма помоћи Србима у Хрватској, економском програму прекограничне сарадње и њиховом заједничком наступу на предстојећим локалним изборима у Хрватској, додаје се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи