Глас мађарске дијаспоре за парламентарне изборе

Две недеље до краја рока за регистрацију бирача ван Мађарске за учешће на парламентарним изборима у овој земљи, у Србији је пријављено 25.000 двојних држављана који желе да гласају.

Како преноси суботичка Радио-телевизија “Панон”, до сада је регистровано 192.748 лица са пребивалиштем изван матичне државе, а највише их је у Румунији, готово 87 хиљада, док у Србији има 25 хиљада пријављених.

Унос у бирачки списак тече поштанским путем још од августа прошле године, а интернетом од новембра.

Рок за пријаву је 22. март, до тог рока двојни мађарски држављани треба да се региструју и да се упишу у бирачки списак.

Регистровани бирачи ван границе током марта добиће поштанским путем писмо са гласачким листићем и листом за идентификацију.

Након попуњавања, листић треба ставити у затворену коверту, затворену коверту у другу заједно са идентификационим листићем и тако их треба послати на адресу која је назначена на добијеној коверти.

Пошиљка се може послати из Србије бесплатно путем поште, а може и да се преда Конзулату у Суботици почев од 22. марта до закључења избора.

Према ранијим проценама, двојни мађарски држављани ће одлучити о судбини 1-2 мандата у парламенту Мађарске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи