Концерт у Торонту поводом Дана државности

У Монтреалу је поводом Дана државности Србије одржан концерт Академије српске народне игре "Бата Марчетић" из Торонта.

У Монтреалу је поводом Дана државности Србије одржан концерт Академије српске народне игре Бата Марчетић из Торонта.

На позив Амбасаде Србије у Отави, концерту су 16. фебруара присуствовали и представници дипломатског кора и монтреалског региона.

Присутнима се обратила отправница послова Амбасаде Србије Мирјана Шешум-Ћурчић.

Током концерта Монтреалу с љубављу изведене су игре из централне и источне Србије, Црноречја, из нишког и врањанског краја, Херцеговине, као и шопске и влашке игре. Певане су и песме са Косова и Метохије, уз оркестар Академије под управом Душана Сувајца.

Академија српске народне игре Бата Марчетић, основана 2004, има више од 350 чланова. Освајала је бројне награде на међунароним такмичењима.

Оснивач и уметнички директор ансламбла Мирослав Бата Марчетић рекао је да се Академија труди се да сваким концертом оправда слоган који је добила - Понос Канаде - душа Србије.

Академија српске народне игре сарађује са два КУД-а из Новог Сада, а ове године планира гостовања у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
10° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи