За вршњаке у Вићенци

Ученици ОШ "Свети Сава" у Пироту су са наставницима покренули акцију прикупљања књига на ћирилици за своје вршњаке који похађају српску школу у италијанском граду Вићенци. У северној Италији више од две стотина ученика похађа наставу на српском језику, коју отежава недостатак наставних средства.

После апела за помоћ који смо путем нашег подсајта у новембру 2013. године упутили јавности, Волонтерски клуб ОШ Свети Сава у Пироту је покренуо акцију  прикупљања књига на ћирилици за своје вршњаке који похађају српску школу у италијанском граду Вићенци.

Реч је о акцији Волонтерског клуба ове школе, а како каже учитељица Зорица Ђорић, акција је покренута након апела на интернету родитеља деце која похађају српску школу у Вићенци.

"Вићенца је град у коме живи 15.000 Срба а школу похађа 200 деце. Одмах смо покренули акцију јер смо у апелу видели да они у Италији тешко долазе до књига на ћирилици и уопште на српском језику. Одзив је добар, а сви који желе да се прикључе акцији могу да донирају књиге у школској библиотеци наше школе", казала је Танјугу Ђорићева.

Волонтерски клуб у ОШ Свети Сава у Пироту постоји већ две године, а основан је када је препозната жеља ученика да имају организован вид ваннаставних активности везаних за волонтерски рад.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи