Брже и једноставније до докумената

Нишлије у дијаспори од 10. фебруара могу користити погодности "Виртуелног матичара" и путем сајта Канцеларије за дијаспору града Ниша наручити потребан документ, а добиће га поштом у земљи у којој живе.

Град Ниш је прва локална самоуправа у Србији која на овај начин издаје изводе из матичних књига и обавља и остале услуге из свог домена грађанима у иностранству, који више неће морати да документа добијају искључиво лично, на шалтерима, или уз овлашћења трећим лицима.

Након успешно завршеног тестирања свих потенцијалних сценарија функционисања сервиса Виртуелни матичар за дијаспору, грађани Србије у расејању од 10. фебруара могу и званично користити ову врсту погодности, и то путем сајта dijasporanis.com.

Канцеларија за сарадњу са дијаспором у Нишу, Регионална развојна агенција Југ и Управа за грађанска стања и опште послове Града Ниша представљају сервис Виртуелни матичар - једноставан, брз, ефикасан и услужан начин наручивања и плаћања докумената из иностранства, који, покренут из Ниша, по први пут у Србији, доприноси јачању веза између дијаспоре и матице, односно српског расејања и локалних самоуправа, сазнајемо из Канцеларије за дијаспору у Нишу.

Уколико постоје проблеми са слањем захтева или је потребна провера постојања неког документа, могу се контактирати путем контакт формулара (рок за одговор је 48 сати) или треба позвати Градски позивни центар у Нишу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи