Смотра фолклора у Шведској

Смотра фолклорних друштава Шведске ће се одржати 14. фебруара у Гетеборгу у организацији Српске омладинске организације у Шведској. У такмичарском делу програма наступиће шест друштава која ће се борити за прво место и одлазак на Европску смотру фолклора у Бања Луци.

Смотра фолклорних друштава Шведске ће се одржати 14. фебруара у Гетеборгу у организацији Српске омладинске организације у Шведској, а програм се састоји из такмичарског и ревијалног дела. У такмичарском делу шест друштава ће се борити за прво место и одлазак на Европску смотру фолклора која се ове године одржава у Бања Луци.

Смотру ће својим присуством увеличати личности из света фолклора - председник Савета европске смотре фолклора, Мићо Ћетковић, потпредседник Ненад Миленковић и многи други.

„Изузетно сам поносан што сам један од покретача иницијативе за враћање централне Смотре фолклора у Шведској. Имајући у виду да је Смотра такмичарског карактера очекујем да ће, кроз озбиљнији приступ и већа улагања доћи до повећања свести о важности културе, као и квалитета самог фолклора.

Поред друштава која ће наступити у такмчарском делу имаћемо и велики број гостију који ће наступити у ревијалном делу програма. Од велике је важности да, поред такмичења, направимо разноврстан програм који је атрактиван за публику. Велику пажњу смо посветили избору концертне дворане и техничке опреме како би такмичари имали све предуслове за добар наступ.

Искрено се надамо да ће одржавање ове манифестације постати традиција као што је то случај у Швајцарској и другим земљама у Европи у којима живи велики број наших сународника", каже за Програм за дијаспору РТС-а Дарко Мишић, председник Српске омладинске организације у Шведској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи