Стижу нови наслови

Удружење издавача и књижара Србије поклониће библиотекама у дијаспори више од 1500 књига у вредности од око милион динара. Књиге су изабране на основу националне тематике, књижевне и научне вредности, као и доприноса који могу дати у очувању српског језика, писма и националног идентитета.

Удружење издавача и књижара Србије упутиo je 31. јануара прву пошиљку дарованих публикација библиотеци Културног друштва Михајло Пупин у Љубљани у оквиру пројекта обогаћивања књижних фондова библиотека за Србе изван матице.

Удружење је саопштило да ће у оквиру пројекта који реализује уз финасијску подршку Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону уз техничку помоћ Народне библиотеке Србије, поклонити више од 1500 књига у вредности од око милион динара.

Након прве пошиљке књига, 4. фебруара књиге ће добити Самоуправа Срба у Мађарској у Будимпешти а предаће их помоћник директора Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Растко Јанковић.

Канцеларија ће у оквиру акције даровати издања класичне и савремене домаће књижевности, књиге о српској култури, уметности, историји и географији, уџбенике за учење српског језика и издања за децу и младе.

Књиге су изабране на основу националне тематике, књижевне и научне вредности, као и доприноса који могу дати коришћењу српског језика и писма и очувању националног идентитета Срба који живе изван матичне државе, наводи се у саопштењу УИКС-а.

Комисију за избор наслова чинили су представници Канцеларије за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Министарства културе и информисања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Народне библиотеке Србије и Удружења издавача и књижара Србије.

Књиге ће бити поклоњене библиотекама Срба у Босни и Херцеговини (Сарајево и Мостар), Црној Гори (Никшић), Хрватској (Ријека и Книн), Мађарској (Будимпешта), Румунији (Темишвар), Словенији (Љубљана), Аустрији (Линц), Јужноафричкој Републици (Јоханезбург), Канади (Едмонтон и Виндсор) и Шведској (Гетеборг).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи