Бадњак сија на афричком сунцу

Десетог новембра прошле године, под неразјашњеним околностима, избио је пожар у православној цркви Свети апостол Тома у Јоханезбургу. После месец и по дана последице су саниране, а храм је спреман за вернике и најрадоснији хришћански празник - Божић.

Пожар који је настао под неразјашњеним околностима 10. новембра прошле године захватио је мањи део унутрашњости храма Светог апостола Томе у Јоханесбургу. После месец и по дана свакодневног труда и ангажовања радника и старешине храма оца Пантелејмона  последице ове незгоде су саниране. Остало је још да се купе и поставе нове стазе и теписи и очисте иконе на иконостасу.

Отац Пантелејмон је задовољан како су радови текли, а црква је у новом сјају дочекала вернике на Бадње вече и Божић.

"Окречена је комплетна унутрашњост храма (зидови, плафони, гвоздени делови), прелакирана дрвенарија, замењени дрвени панели на балкону и поправљена ограда, комплетно рестаурирана једна велика изгорела столица, а све велике столице ојачане, заштићене и поправљене. Три стара лустера су замењена новим, као и клима уређаји. Поправљена је комплетна електрична инсталација, замењени сви противпожарни апарати, све дрвене површине стручно рестауриране, замењена стакла....да не набрајам још пуно мањих послова који су урађени", каже отац Пантелејмон.

Све радове финансирала је осигуравајућа компанија код које је осигуран овај храм и црквено имање.

"Користим ову прилику да захвалим Господу Богу и свим људима добре воље који су увек уз своју свету Цркву, долазе на богослужења, труде се у вери и помажу, нуде своју помоћ... Наш свети храм данас изгледа још лепше него пре", каже отац Пантелејмон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи