Завршена школска година у Јоханесбургу

Српска школа „Свети Сава“ у Јоханесбургу успешно је завршила са радом четврту школску годину. Од следеће године, у својим школама у Јоханесбургу, три ђака "Светог Саве" полагаће српски језик као редовни предмет.

Српска школа „Свети Сава" у Јоханесбургу успешно је завршила са радом четврту школску годину. Овај свечани тренутак обележен је прикладном приредбом и програмом уз присуство родитеља.

Свечаности је присуствовао и одлазећи амбасадор Републике Србије Горан Вујичић, потом нови свештеник српске заједнице Исајло Марковић и други уважени Срби у Јоханесбургу.

Ученицима су додељене књижице и сведочанства о завршеном разреду.

Значајно је да су и ове године два ученика српске школе, Нина Петровић и Јован Мариновић, полагали српски језик као редовни предмет у својим школама. Њима ће се следеће године придружити још један ученик.

На свечаности је минутом ћутања одата пошта преминулом бившем председнику, великом хуманисти, Нелсону Мендели.

"Број ученика у нашој школи се повећава и то је оно што нас охрабрује и даје снагу и вољу да не одустајемо од борбе за очување српског језика наше традиције, културе и религије" каже Виолета Павловић Мариновић, професор разредне наставе у српској школи у Јоханесбургу.

„Свим Србима у свету у Србији желимо пуно успеха. Надамо се да ће наш тимски рад следити и остали Срби широм света и на тај начин допринети да се наша култура очува и шири свуда по свету где нас има" каже за Програм за дијаспору РТС-а Виолета Павловић Мариновић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи